Saturday, April 15, 2017

Earth Electric (NOR-POR) – Vol.1: Solar 12.05.2017

Earth Electric (NOR-POR) – Vol.1: Solar 12.05.2017
Season Of Mist

1994 volt, amikor Blasphemer az Aura Noir-ból átigazolt a Mayhem-be, hogy átvegye az Euronymous által hagyott űrt. Sokan rosszallóan tekintettek körbe, de akkor már a régi Mayhem halott volt.

Nem kétséges, hogy Blasphemer egy tehetség a zeneírás terén és nem csupán a két kvintes témákhoz ért. Azóta rengeteget fejlődött és így könnyebben visszatérhetett a zenei gyökerekhez.

2005-ben az Ava Inferi megalakult és kezdetét vette az új pályára állás. Nagy szerepet játszhatott az életében a Portugál származású Carmen Susana Simóes, aki az Ava Inferi énekesnője volt. Szerelemgyanús az egész, hiszen az Ava Inferi nem csak zeneileg, de szövegvilág terén is jócskán eltért korábbi munkásságától. Természet, szerelem...

Blasphemer nincs többé, helyette Rune Eriksen az, aki a zenéket írja, egy átlagos(vagy átlagon felüli) zenész, de semmi több. Azt hiszem, valójában a múltja nem is érdekes, hiszen nem a múltját követi.

Az Earth Electric mondhatni az Ava Inferi egyenes folytatásának is tekinthető, habár ott még Gathering-re jellemző Gothic/Doom volt a zenei háttér.2013-ban vége lett, hogy 2014-ben már új névvel egy még távolabbi zenei skálán kezdhessék újra. Alexandre Ribeiro csatlakozott basszeron, Ricardo Martins dobokon és Dan Knight szintetizátoron.

Nincs információm arról, hogy mit csináltak az elmúlt 3 évben, de májusban megjelentetik első albumukat, mely csalódást fog okozni a régi rajongóknak. Az Earth Electric már nem nevezhető Metal zenének többé, inkább Hard Rocknak. Leginkább a Magyar Solaris-hoz tudnám hasonlítani a zenéjüket. Avantgárd témák kavarognak csillagporral és tejúti messzeséggel.

Régi zene új köntösben. Az első 'Meditate Mediate’ dal még hordoz magában némi vadságot, de azt is nagyban enyhíti Carmen vokálja. A 'Mountains & Conquerors pt. II’ inkább a technikára épül. Egy kicsit olyan mint néhány újabb Satyricon dal, mely köré felépítették a női éneket, szintetizátort.
A 'The Endless Road’ pedig egy abszolút kavargó darab.

Természetesen a hangzással nincs semmi gond. Minden hangszer annyira jól kihallatszik, hogy simán születhetnek majd feldolgozások. Ha valaki kedveli a régi zenéket, mint a Deep Purple, Pink Floyd, vagy a fentebb említett Solaris, annak meg kell szereznie ezt az anyagot. 9 dal több mint 35 percben.



https://www.facebook.com/earthelectricband/                                             http://www.season-of-mist.com/ 


No comments:

Post a Comment